INTEGRAL – ett mycket stabilt överordnat säkerhetssystem för komplexa och kundunika behov

Verksamheter med större och komplexa säkerhetssystem, har behovet att integrera sina delsystem för att skapa en helhet. Likaså integrera med sina verksamhetssystem för att använda data och skapa värdefulla funktioner. Det är för just dessa behov och värden som INTEGRAL skapats: Ett överordnat säkerhetssystem, med mycket hög säkerhetsnivå och tillgänglighet, med ett stort antal förbereda integrationer, samt möjligheter till kundunika integrationslösningar.

INTEGRAL erbjuder en flexibel lösning för företag som vill använda olika delsystem utan att vara låsta till en specifik leverantör, och är en plattform designad för att integreras sömlöst med befintliga system och applikationer.

INTEGRAL är skalbart, och anpassar sig efter er verksamhets växande behov, oavsett om det handlar om små justeringar eller större uppgraderingar.

INTEGRAL är säkert och mycket tillförlitligt, med inbyggda säkerhetsfunktioner som skyddar er data samt system från hot och störningar. Nya versionen INTEGRAL 8, är utvecklad för att möta NIS2 krav. 

INTEGRAL i korthet 

  • utvecklat för anläggningar där det ställs mycket stora krav på tillgänglighet och funktion. 
  • ett system för integration av kundens alla säkerhetsmoduler, såsom larm, passerkontroll, CCTV, telefoni, brandlarm, personsökning. 
  • lämpat för hantering av geografiskt utspridda delanläggningar.
  • inte bara ett system med standardiserade funktioner, utan även en utveck- lingsplattform för att lösa snabb kundunik utveckling. 
  • skalbart för att även passa mindre anläggningar såsom industri, skolor, m.m. 
  • utrustat med ett användargränssnitt för att ge ett så enkelt handhavande som möjligt och lätt få en översikt över anläggningens status.
    Gränssnittet kan utformas efter kundbehov. 
  • system med mycket hög kvalitet och livslängd, där enheter äldre än 20 år fortfarande fungerar perfekt. 
  • designat för att ge mycket korta svarstider och omedelbar återkoppling på operatörens handlingar. 
  • utvecklat och underhålls i Sverige, där i första hand lokala tillverkare och samarbetspartner väljs, samt att produkterna (DN-8, DIO-6 och DCE) monteras, testas och lagerhålls i Sverige för snabba effektiva flöden. 
  • installations- och servicekompetens, organiserat så att certifierade systemtekniker erbjudas över hela Sverige. Med vårt utbildnings- program kan fler och fler systemtekniker serva Integralanläggningar. 

Integrationer 

INTEGRAL är ett öppet system som är kompatibelt och integrerat med en rad olika system och applikationer, till exempel ASSA, Vanderbilt, Milestone, Mirasys, Bosch, Siemens. Det möjliggör enkel integration i befintlig IT-infrastruktur.

Det eliminerar också behovet av att vara beroende av en enda leverantör, vilket ger större frihet och förhandlingskraft. 

Finns det behov för en integration som inte ingår i INTEGRAL idag så arbetar vi tillsammans med kunden för att ta fram den lösning som bäst möter kundens behov.

Integrationsgränssnitt 

IPTV kallar vi centralenhetens gränssnitt mot de externa system och protokoll som redan är integrerade och där kommunikationen skall ske via IP. Tack vare översätt- ningstabeller och ett flertal intelligenta inställningar kan de flesta anläggningar lätt integreras. IPTV kommunicerar seriellt med en centralenhet av typen DCE eller CE-2502. 

IPTV är centralenhetens gränssnitt mot de externa system och protokoll som redan är integrerade och där kommunikationen skall ske via IP. Tack vare översättningstabeller och ett flertal intelligenta inställningar kan de flesta anläggningar lätt integreras.
IPTV kommunicerar seriellt med en centralenhet av typen DCE eller CE-2502. 

Systemuppbyggnad

INTEGRAL-systemet är uppbyggt med följande komponenter:

Användargränssnitt 

INTEGRAL har ett flexibelt och välutvecklat användargränssnitt. I INTEGRAL finns det ett standardbibliotek av symboler och ljud men det är mycket lätt att implementera kundens egna symboler och ljudbibliotek. 

Hela systemet är designat för att ge mycket korta svarstider och omedelbar åter- koppling på operatörens handlingar. Studier visar att en användare förväntar sig någon form av återkoppling inom 100–300 ms och utifrån det är INTEGRAL utformat för att tydligt visa att knappar trycks in och funktioner väljs. 

INTEGRAL kan konfigureras med upp till fyra skärmar för att ge operatören maximal överblick av anläggningen. Det går lätt att bestämma vad som ska visas per skärm genom att helt enkelt dra det fönster som önskas till den skärmen. Man kan detalj- styra vad som ska visas på respektive arbetsstation. 

INTEGRAL 8 och nyare versioner är översiktsritningar skalbara, det går enkelt att panorera och zooma ritningar samt ha olika ritningar med olika zoomningsgrad uppe samtidigt. 

Man kan välja att visa skärmen med ljus eller mörk bakgrund. 

Driftsättning och löpande support

Systemet implementeras och stöds av ett nätverk av certifierade integratörer, alla noggrant utvalda och utbildade för att säkerställa optimal implementering och löpande support. Dessa integratörer har genomgått omfattande utbildning och certifieringsprocesser för att garantera att de kan leverera den bästa möjliga tjänsten. Vissa kunder har certifierats och har sin egen interna funktioner för support och tekniskt stöd.

INTEGRAL 8.0 redo för utrullning

Efter ett intensivt arbete under våren, är vi nu väldigt stolta att ha nya versionen av INTEGRAL 8.0 redo för lansering. Under hösten gör vi en s.k. kontrollerad lansering, där vi initialt vänder oss till större högsäkerhetskunder samt infrastrukturkunder, och fortsätter sedan med andra kunder efter behov. Varmt välkommen att ta kontakt och boka möte för att planera lansering.

Fokus i den nya versionen har varit att leva upp till krav från högsäkerhetsverksamheter samt NIS2. INTEGRAL 8.0 har en helt ny nivå av säkerhetsfunktioner och många förbättringar. Systemet har granskats och förfinats tillsammans med cybersäkerhetsexperter och anpassats för de kommande kraven i NIS2 samt Cyber Resilience Act. Vi kan därmed erbjuda verksamheter som berörs av dessa regelverk en trygg lösning i ett mycket stabilt och kompetent överordnat säkerhetssystem. 

En helt ny säkerhetsnivå

INTEGRAL 8.0 har en ny nivå av säkerhetsfunktioner och många förbättringar. 

Systemet har granskats och förfinats tillsammans med cybersäkerhetsexperter och anpassats för de kommande kraven i NIS2 samt Cyber Resilience Act. 

Webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda den accepterar du detta.  Integritetspolicy

crossmenuchevron-down